Στα χνάρια της μεταμεσονύχτιας νομοθέτησης για δημιουργία ΣΜΑ στην περιοχή του κοιμητηρίου Μελισσίων, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με παράνομες εργασίες  απόθεσης προιόντων εκσκαφής και διαμόρφωσης του χώρου με περίεργες εργολαβίες.

Με σχετική επιστολή μας ζητήσαμε  από τη Δημοτική αρχή να μας γνωστοποιήσει τις αποφάσεις της τις σχετικές με τις εκτελούμενες εργασίες που διαπιστώθηκαν να εκτελούνται στο χώρο, το Σάββατο 30/01/2020 από μέλη των Συλλόγων της περιοχής.

Ενδεικτικό του τι θα συμβεί στο χώρο αν προχωρήσει η λειτουργία του ΣΜΑ, είναι η εκτεταμένη ρύπανση που προέρχεται από τον χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων  στη νοτιοανατολική πλευρά του Κοιμητηρίου. Με  δεύτερη επιστολή μας ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να μας γνωστοποιήσει τα μέτρα   που προτίθεται να λάβει για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Εν τω μεταξύ σήμερα, στην υφιστάμενη αλάνα, πριν κατασκευαστεί κανένα από τα προβλεπόμενα, ακόμα και στο άρθρο της χωροθέτησης μέτρα προστασίας της  περιοχής (όπως π.χ. περιμετρική περίφραξη και  δενδροφύτευση, κλπ.), επιχειρήθηκε μεταφόρτωση   απορριμμάτων που απετράπη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση μελών του Συλλόγου της Ρεματιάς. Με νεώτερη ανακοίνωση θα κοινοποιήσουμε λεπτομέρειες και προγραμματιζόμενες ενέργειες.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να μας ενημερώνουν για σχετικές με την λειτουργία του χώρου ενέργειες αποστέλλοντας σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα και, σε επείγουσες περιπτώσεις, καλώντας στα 693 704 8499 και 693 262 9331.