Το φαινομενικά μακρινό 1970, θεσπίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Γης που σηματοδότησε τη γέννηση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του  ανθρώπινου γένους πάνω στα  θέματα του περιβάλλοντος.

Επί πολλές δεκαετίες λεηλατούμε τους πόρους της Γης –ιδιαίτερα οι «πλούσιες χώρες» -σαν να μην υπάρχει αύριο και συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον με έπαρση και αδιαφορία, με αυτοκαταστροφική συνεχή επέκταση παντού σε όλο τον πλανήτη στη χλωρίδα και την πανίδα-, μολύνοντας σχεδόν παντού με τα σκουπίδια μας.

Είναι ανάγκη να σταματήσουμε αυτή την αλόγιστη επίθεση στη φύση, να πάρουμε τολμηρά μέτρα για το κλίμα, καθώς ολοένα και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, όπως τα έχουμε ζήσει και στη Χώρα μας.

Είναι ανάγκη να μειώσουμε την επιβάρυνση που δημιουργούμε με  μείωση των εκπομπών, του ενεργειακού αποτυπώματος και των απορριμμάτων, με επαναχρησιμοποίηση των πόρων και με επέκταση της ανακύκλωσης (Reduce, Reuse, Recycle).

Οφείλουμε ως πολίτες αλλά και ως κοινωνίες να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την προστασία του πλανήτη μας, γιατί είναι η προστασία της ίδιας της ζωής.

Η μάχη για το περιβάλλον είναι όχι μόνο αναγκαία, είναι μάχη για το μέλλον της Γης, για το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.

Σκεφτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά.