Κοινή Ανακοίνωση Συλλόγων

Με  κοινή ανακοίνωσή τους, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, αναδεικνύουν την ασύγνωστη αμέλεια με την οποία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, διαχειρίζονται τον  χώρο του “ΣΜΑ”,  δίπλα στο κοιμητήριο Μελισσίων και επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

  • Ο χώρος παραμένει μη περιφραγμένος και αφύλακτος, συσσωρεύονται σε αυτόν ξερά φυτοκλαδέματα και αποθέσεις παντός τύπου απορριμμάτων (μέχρι και σωρός σκύλου εντοπίστηκε). Είμαστε εν μέσω αντιπυρρικής περιόδου και δεν υπάρχει κανένα σταθερό μέτρο προστασίας.
  • Ογκώδη αντικείμενα βρίσκονται διάσπαρτα στην νοτιοανατολική περίμετρο του χώρου – στο φρύδι και τον πόδα του πρανούς – δηλώνοντας αφ’ ενός την παράνομη απόρριψη και αφ΄ετέρου την πλημμελή λειτουργία του χώρου από τους υπεύθυνους γι’ αυτόν. Αποτέλεσμα η διασπορά κάθε είδους απορριμμάτων (πλαστικές σακούλες, χαρτιά, χαρτόνια, στρώματα, κλπ.) τα οποία βρίσκονται στο δρόμο για το κοντινό ρέμα και από εκεί για τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και από εκεί στον Ποδονίφτη.

Δείτε την ολόκληρη την Ανακοίνωση