Ο επιβεβλημένος από την έκταση της καταστροφής απολογισμός,  δεν μπορεί παρά να αναδείξει ως πρώτιστο γεγονός  την δραματική εμπειρία βίωσης  της απειλής από την φωτιά, τις στιγμές  αγωνίας και τις περιουσιακές απώλειες που υπέστησαν οι άμεσα παθόντες κάτοικοι της περιοχής.

Οι υπόλοιποι,  βιώνουμε την απόγνωση για  το βαρύ οικολογικό πλήγμα που δέχθηκε η πολύπαθη Πεντέλη μας στην νοτιοανατολική πλευρά της. Για άλλη μια φορά καθημερινοί επισκέπτες –περιπατητές αλλά και μακρινοί θεατές της  βρίσκονται αντιμέτωποι με κρανίου τόπο.

Κάθε διάθεση για έξοδο στο βουνό,  μια ζωτικής σημασίας δραστηριότητα για τους κατοίκους της περιοχής, αναστέλλεται βίαια.

Θλίψη και απόγνωση διακατέχει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου  μας που είχαν εντάξει την περιοχή στις Κυριακάτικες  περιπατητικές διαδρομές τους.

Χωρίς διάθεση να εμπλακούμε στη διελκυστίνδα απόδοσης ευθυνών, κάνουμε έκκληση αναστοχασμού προς κάθε κατεύθυνση. Οι περιοδικές μνημειώδεις καταστροφές  δεν αποτελούν  παρά μια  κατηγορηματική  απόδειξη ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Επιφυλασσόμεθα για περισσότερα στο προσεχές μέλλον.

Στην περιοχή του Δήμου Πεντέλης έγιναν στάχτη χθες βράδυ 15.000 στρ. αγροταδασικής έκτασης. Άλλες 10.000 υπολογίζονται οι απώλειες στους γειτονικούς Δήμους Ραφήμας – Πεικερμίου και Παλλήνης – Γέρακα στα οποία περιλαμβάνονται συστηματικά δομημένες περιοχές.

Απεικόνιση της καμμένης περιοχής του Δήμου Πεντέλης μπορείτε να δείτε στον ψηφιακό χάρτη της  ιστοσελίδας του Συλλόγου μας.