Με την από 13-07-2022 κοινή Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης και του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου αναδείχθηκε η «Ασύγγνωστη Αμέλεια του Δήμου Πεντέλης» αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του χώρου εντός και πέριξ του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Στις 18/07/2022 κατατέθηκε από Βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορά, για  τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ζητήθηκε  «απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των ερωτώμενων Υπουργείων για αποτελεσματική, δίκαιη και ουσιαστική επίλυση των θεμάτων».

Σε συνέχεια αυτού, μας κοινοποιήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΣΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη η απαντητική επιστολή του Δασαρχείου Πεντέλης, στην οποία αναφέρεται ότι το Δασαρχείο Πεντέλης έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών τρία πρωτόκολλα μηνύσεων κατά του Δήμου (ΑΒΔΑ 6/2021, 10/2021 και 4/2022) και ότι έχει αποσταλεί στο Δήμο Πεντέλης η 71273/20-05-2022 πρόσκληση για απομάκρυνση υλικών.

Ευχαριστούμε κατ’ αρχήν τους βουλευτές για την ανάδειξη του θέματος αλλά παράλληλα  εκφράζουμε την λύπη μας για την συστηματική αγνόηση των φορέων μας  εκ μέρους του Δασαρχείου.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ενεργοποίηση του Δασαρχείου στην κατεύθυνση της προστασίας της αναδασωτέας έκτασης που δικαιώνουν τις ανησυχίες και τις αναφερόμενες στην από 15/12/2022 κοινή ανακοίνωση των δύο Συλλόγων διαπιστώσεις για παράνομες χωματουργικές εργασίες επέκτασης στη  νότια πλευρά του χώρου.

Απαιτούμε την συμμόρφωση του Δήμου με τις ισχύουσες διατάξεις προστασίας του περιβάλλοντος και τους όρους σύννομης και εύρυθμης λειτουργίας του χώρου και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη των μηνύσεων.