Ο  ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ο “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ”και η ” ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-.ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ”, υπέγραψαν από κοινού σύμβαση ανάθεσης για την  έκδοση διπλής όψης αναλογικού χάρτη, που θα απεικονίζει το ρέμα Πεντέλης – Χαλανδρίου, του κυρίου και των δευτερευόντων κλάδων αυτού (του Βαθυρέματος και  του Αγ. Σίλα), από τις πηγές τους μέχρι την συμβολή του κυρίου κλάδου  στον Ποδονίφτη, στα  σίδερα Χαλανδρίου.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η ανάδειξη των αξιοθέατων της  Ρεματιάς (σημεία θέασης, μονοπάτια, κλπ.), των περιβαλλοντικών απειλών και  προτάσεων προστασίας της.

Οι Φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου μπορούν να συμβάλλουν στη πληρότητα του χάρτη επισημαίνοντας αξιοθέατα και προβλήματα (καταπατήσεις, κινδύνους πλημμύρας, βελτίωση προσβασιμότητας, κλπ.) της ρεματιάς  που έχουν εντοπίσει.

Ο Σύλλογός μας, παράλληλα με την συμμετοχή στην έκδοση του αναλογικού χάρτη, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και ενημερώνει σε μόνιμη βάση τον  ψηφιακό χάρτη του Πεντελικού, τον οποίο μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του Συλλόγου (www.epentelimas.gr), στη σελίδα η Πεντέλη σε Χάρτες