Η γενικευμένη, υπερβολική και δυσανάλογη με τις τιμές παραγωγού αύξηση των τιμών καταναλωτή στα  είδη διατροφής έχει προβληματίσει όλους μας.

Το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας κήρυξε μποϊκοτάζ  σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αναφέροντας σε σχετική του ανακοίνωσή:

Ζητάμε από τους πολίτες καταναλωτές να μην αγοράζουν για μια εβδομάδα αυτά τα προϊόντα. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων. Από 13 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα έως 20 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή 2023 δεν αγοράζουμε προϊόντα γαλακτοκομικά γάλατα γιαούρτια τυροκομικά εγχώρια ή εισαγωγής».

Στο Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης θεωρούμε ότι η αποχή από την προμήθεια αγαθών με δυσανάλογες προς το κόστος τους τιμές και η αντίδραση σε προσβλητικές για τους καταναλωτες πρακτικές, δεν είναι μόνο μια συμβολική πράξη οικονομικής αντίστασης στην αρπαγή αλλά και εκδήλωση αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που θα στερηθούν τα πανάκριβα προϊόντα και θα στραφούν ενδεχομένως σε χαμηλής ποιότητας και ενδεχομένως επικίνδυνα για την υγείας τους υποκατάστατα.

Για τους λόγους αυτούς παροτρύνουμε μέλη και φίλους να συμμετέχουν στην αναφερόμενη καμπάνια αποχής καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.