Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΠ αναδεικνύει την εργαλειοποίηση της “αόρατης”  διαχειριτσικής μελέτης του άλσους του Προφήτη Ηλία της Νέας Πεντέλης από την Δημοτική Αρχή, η οποία προβάλλει ως επιτεύγματα το άνοιγμα της προοπτικής για  κατασκευή χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και την προστασία του άλσους, και τονίζει ότι πρόκειται για μια “ψευδεπίγραφη μελέτη,οι προτάσεις  της οποίας στερούνται αξιοπιστίας και μόνο προεκλογικές  επικοινωνιακές ανάγκες εξυπηρετούν“.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή:

  • Αγνοεί  ότι το γήπεδο εδράζεται σε επίχωση της λίμνης «Θάλωσι» και αδιαφορεί επιδεικτικά για την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης ενός φυσικού σχηματισμού, που αν υπήρχε σήμερα θα είχε ανακηρυχθεί μνημείο της φύσης.
  • Αδιαφορεί για τις ανάγκες του συνόλου των κατοίκων τασσόμενη υπέρ της αποκλειστικής χρήσης των 12 στρ. της επιχωμένης λίμνης παραχωρώντας τις άκρες (3 στρ.) του χώρου γι’ αυτούς.

Kαι καταλήγει: Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης  πιστεύει ότι πραγματική αξιοποίηση του χώρου προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης μπορεί να προκύψει από μια ουσιαστική διεπιστημονική μελέτη που θα αντιμετωπίσει το φυσικό περιβάλλον και την λίμνη ως ενιαίο φυσικό χώρο  και θα προβλέψει χρήσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες, με βασική επιδίωξη την αναβίωση, έστω και μερική, της λίμνης.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ.