Κοινή παράσταση στον νέο Δασάρχη Πεντέλης, τον κ. Κολοβό, έκανε στις  7/7/2023 ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης μαζί με την Σύλλογο Προστασίας της Ρεματιάς,  με σκοπό να ενημερωθούν για την πρόοδο των αιτημάτων – καταγγελιών που έχουν κατά καιρούς υποβάλλει στην Υπηρεσία.

Οι δύο Σύλλογοι αναφέρθηκαν στην παράνομη επέκταση του χώρου λειτουργίας του ΣΜΑ Μελισσίων  σε βάρος δασικής, αναδασωτέας και εντός  ζώνης προστασίας της ρεματιάς έκτασης και στην επικάλυψη από τον ΣΜΑ κλάδου του βαθυρέματος καθώς και στην παρακείμενη  παράνομη λειτουργία του όρχου των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης αναφέρθηκε στην παράνομη δραστηριότητα  μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Πεντελικό και την παράνομη διάνοιξη δρόμου σε δασική έκταση στην προέκταση της οδού Δελφών στην Νέα Πεντέλη.

Ο κ. Κολοβός, αφού συμφώνησε με την ανάγκη τήρησης των ΠΔ προστασίας της ρεματιάς και του Πεντελικού και στον παράνομο χαρακτήρα της δραστηριότητας μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δασικές εκτάσεις, υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τα έγγραφα και θα μας ενημερώσει για τις σχετικές ενέργειες που έγιναν ή προγραμματίζεται να γίνουν.

Ο ίδιος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δύο Συλλόγων ότι το Δασαρχείο Πεντέλης διαθέτει ένα μόνο δασονόμο για την βορειανατολική Αττική (γύρω από το Πεντελικό)  και έναν  για την νοτιοανατολική (γύρω από τον Υμηττό), οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την προστασία των δύο ορεινών όγκων. Αρμόδιοι για να επιτηρούν υποτίθεται τους ορεινούς όγκους αλλά και για την εξέταση των καταγγελιών που κατατίθενται εκ μέρους των πολιτών για παράνομες ενέργειες (απόρριψη μπάζων, αποψιλώσεις, κοπές δένδρων, καταπατήσεις κλπ.).

Αυτή και μόνο η ομολογημένη υποστελέχωση της αρμόδιας για την προστασία των δύο πολύ σημαντικών για το λεκανοπέδιο ορεινών όγκων πιστοποιεί την προκλητική αδιαφορία της υπηρεσιακής και κυβερνητικής ηγεσίας για την προστασία του Πεντελικού, που κατά τα άλλα εμφανίστηκε πρόσφατα σε προεκλογική φιέστα στην περιοχή, για να παρουσιάσει μια αποσπασματική μελέτη αναδάσωσης τμήματος της νότιας πλευράς του Πεντελικού.

Πεντέλη, 08/07/2023