Με επιστολή τους προς τον Δήμο Πεντέλης ο Σύλλογος επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην υλοποίηση των σχεδιασμών της προγηγούμενης  δοίκησης του Δήμου για την κατασκευή χλοοτάπητα στην λίμνη Θάλωση και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα παρτέρια της πλατεία της Ν. Πεντέλης και τονίζει :

Τα διακινούμενα σενάρια περί μερικής – περιοδικής διάθεσης του γηπέδου στη λίμνη Θάλωσι προς χρήση από τους κατοίκους είναι ατελέσφορα, διότι αυτά θα υποχωρήσουν άτακτα μπροστά στην ανάγκη προστασίας του χλοοτάπητα που θα προβληθεί βάσιμα από τους ανταγωνιστές – χρήστες.

Τα πράσινα παρτέρια κατασκευάστηκαν από τον πρώην Δήμο Νέας Πεντέλης αφ’ ενός μεν  για αισθητικούς λόγους και αφ’ ετέρου δε για λόγους δροσισμού του υπόλοιπου τμήματος της πλατείας  που είναι καλυμμένο με θερμόφιλα υλικά.

Κατόπιν αυτών σας καλούμε να επανεξετάσετε τυχόν σκέψεις σας για  ικανοποίηση αιτημάτων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα παρτέρια της πλατείας διότι  η ενέργεια αυτή στερείται της αναγκαίας νομικής βάσης και αφ΄ ετέρου είναι άκρως βλαπτική για πλήθος κατοίκων πολύ μεγαλύτερο από το πλήθος όσων αυτή ευνοεί.

Δείτε ολόκληρη της επιστολή εδώ.