Με πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) δημοσιοποίησε την απομάκρυνση μπάζων από τον χώρο του πρώην τριβείου Μουζάκη (σπαστήρας για παραγωγή χαλικιού) με την παρουσία του Υφυπουργού ΥΠΕΝ κ. Αμυρά, του ΓΓ το ΥΠΕΝ κ. Γραφάκου, της Δημάρχου κ. Κεχαγιά, του Δασάρχη Πεντέλης κ. Ρέπα και του Προέδρου του ΣΠΑΠ κ. Σιώμου.

Αν και η  τελική εικόνα παραπέμπει περισσότερο σε διάστρωση και λιγότερο σε αποκομιδή μπάζων, ως μεμονωμένο γεγονός, πρόκειται για μια  θετική πρωτοβουλία. Όμως με δεδομένο ότι,  σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, ο χώρος ανήκει σε ιδιωτική επιχείρηση, ο ιδιοκτήτης του μάλλον θα είναι ευγνώμων, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, προς τον ΣΠΑΠ. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα  επιλεχθούν και  θα καθαριστούν και  Δημόσιοι χώροι.

Με αφορμή τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση αλλά και τις μέχρι τώρα γνωστές ενέργειες των υπεύθυνων, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης θέτει μια σειρά ερωτημάτων  σχετικά με τις  προγραμματιζόμενες από τους παρευρεθέντες  ενέργειες,  στην κατεύθυνση της αποκατάστασης  και ανάπλασης του τοπίου του Πεντελικού και την αποτελεσματική προστασία από την παράνομη απόρριψη μπάζων και την λαθροεξόρυξη Πεντελικού μαρμάρου, που συνιστά θρασύτατη κλοπή δημόσιας περιουσίας.

Δείτε ολόκληρη τη  ανακοίνωση εδώ.